среда, 15 февраля 2012 г.

   
Зустрічайте весну: Стрітення  прийшло!!!
15 лютого, на Стрітення Господнє, за народними повір'ями, зима з весною зустрічається. Зима несе з собою горщик із льодом і порожній мішок від снігу, і йде туди, де була весна, а весна йде до нас. Під час зустрічі весна й зима сперечаються, кому йти, а кому залишатися. Якщо до вечора на Стрітення похолодає, отже, зима перемогла. За церковними завітами, Стрітення Господнє - це зустріч праведного Симеона з Ісусом. Симеон, який засумнівався в словах пророка Ісаї, що невинна діва народить Сина Божого, жив 300 років і дочекався зустрічі із Сином Божим. А ще Стрітення - це символ зустрічі Старого та Нового Завітів.  


Дві важливі справи на Стрітення Господнє
За традицією, 15 лютого треба зробити дві важливі справи: піти до церкви по святу воду й свічку-оберіг. Посвячену на Стрітення Господнє свічку називають громницею. Ця свічка - оберіг від вогню й блискавки, її запалювали та ставили перед іконами під час грози, щоб уберегтися від пожежі. Коли приходили з церкви на Стрітення, громницю неодмінно запалювали в домі - щоб весняна повінь не зіпсувала врожаю, щоб мороз не заморозив дерева. Посвячена на Стрітення вода не звичайна, а цілюща. Нею лікували багато недуг, натирали хворі місця і навіть позбувалися пристріту. Саме стрітеньською водою треба окропитися, коли вирушаєш у дорогу. Тоді все буде вдало, і в дорозі чекає удача.

6 комментариев:

  1. Дівчата, вітаю із новим "детищем" - блогом і бажаю творчих здобутків і вірних читачів!

    ОтветитьУдалить
  2. Вітаємо із Стрітенням!Зичимо здоровья та творчого натхнення у БібліоПРОСТОРІ.

    ОтветитьУдалить
  3. А й справді, судячи із сьогоднішньої денної погоди, можна судити про зустріч зими із весною. Але на вечір знову вдарив мороз, а значить, зима ще не хоче відступати...Втім, має повне право, принаймні до 29 лютого, а там будемо чекати справжню весну. Бо тепла хочеться)))

    ОтветитьУдалить
  4. Девочки от вашего солнышка сразу стает радостно на душе и хочется улыбаться. Как говорил Сократ "В каждом человеке живет солнце". Пусть же у Ваших душах и сердцах всегда будет солнечно. Удачи.

    ОтветитьУдалить
  5. Дякую, дівчата за поздоровлення, Вам успіхів у роботі і в особистому житті.

    ОтветитьУдалить
  6. Да, на Стрітення півень води не напився, значить ще буде зима. Але 17 лютого був День спонтанного вияву доброти, тому хочеться вірити ,що від добрих людей і такого веселого вашого сонечка весна буде в наших сеоцях. З святом Вас!

    ОтветитьУдалить

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!