вторник, 4 декабря 2012 г.

Спілкуємось...Міркуємо...Вчимося...


Сьогоднішнє життя  вже не можна уявити без сучасної книги,  аудіо- та відеоапаратури, без комп’ютерів та створення єдиної електронної мережі, що забезпечує максимальний доступ до інформаційних ресурсів кожному громадянину України у найвіддаленішому і найменшому населеному пункті.  Проте заклади культури на селі залишаються єдиними осередками, що задовольняють інформаційні, культурно-дозвільні потреби сільських трударів і є традиційними центрами з розвитку народної творчості. Для активізації  діяльності сільських закладів,  Житомирським обласним центром підвищення кваліфікації працівників культури, мистецтва і туризму були проведені навчання   за темою : «Проблеми відродження і розвитку культурної інфраструктури  села. Пошук нових форм і методів роботи». Протягом  тижня  бібліотечні та клубні працівники району мали  змогу прослухати лекції, прийняти участь в практичних заняттях , які проводили  кращі фахівці області. Це – Максимець С.М., кандидат психологічних наук, доцент; Ільченко Т.М. – юрист обласної ради федерації профспілок;  Костенко С.Г. – режисер масових заходів, художній керівник Житомирського культурно-спортивного центру; Дацун В.В. – викладач коледжу культури і мистецтв ім.І.Огієнка; Невеська В.І. – зав. відділом етнографії Житомирського обласного краєзнавчого музею; Романуха К.М. – головний бібліотекар обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Ольжича; Лепілкіна О.Г.- директор обласної бібліотеки для дітей. Хочеться особливо відмітити лекційне заняття Шинкарука В.Ф., кандидата філологічних наук, доцента, заслуженого працівника культури України,  який не тільки  ознайомив клубних та бібліотечних фахівців з технологіями інформаційно-пізнавальної та просвітницької діяльності в сфері культури, але й подарував  невеликий концерт. Пісні,  які звучали у його виконанні, ліричні вірші, майстерно виконаний гумор, не залишили нікого байдужими. Адже  його майстерність йшла від самих глибин душі,  вселяла радість і натхнення.
             Місцеві органи влади не залишились осторонь від такої значної події. Круглий стіл, на якому піднімались  проблемні теми у діяльності сільських закладів культури,  відбувся за участю заступника голови
райдержадміністрації з гуманітарних питань, заслуженого працівника культури Зарічного В.Г., заступника голови районної ради  Іванчі Г.С., начальника управління праці та соціального захисту населення 
Прохорчука Ю.О. Були визначені завдання на перспективу, а от наскільки віддаленою вона виявиться, звичайною мірою залежить від зусиль працівників культури та від розуміння важливості розвитку нових інформаційних технологій місцевими органами виконавчої влади.
 Курси підвищення кваліфікації завершились, проте розпочата робота продовжується в повсякденному пошуку нових форм культурного обслуговування жителів села, розвитку аматорського мистецтва, узагальненні і поширенні досвіду кращих. А все залежить від самих працівників культури, від їхнього прагнення  досягти кращих результатів задля майбутнього дітей, в імя відтворення, збереження та розвитку кращих традицій народу.

2 комментария:

  1. Ось знову рік Новий іде,
    Хай щастя він Вам принесе,
    Міцне здоров’я подарує,
    Хай радістю Ваш дім квітує.

    Любов’ю хай серця живуть,
    Тепло душі для Вас несуть.
    Хай мир і лад у Вашій хаті будуть,
    Хай завжди щирість Вам дарують люди.

    ОтветитьУдалить
  2. Шановні колеги,вітаємо вас Різдвом Христовим, та нехай різдвяна добра казка подарує тепло й ласку.Хай різдвяні теплі зорі знищать смуток весь і горе. Щастя, радості й добра.З РІЗДВОМ!!!

    ОтветитьУдалить

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!