четверг, 17 мая 2012 г.

Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги.

                                                                                                                                                                                                                                                                                   

  67-рік святкуємо День Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками, Перемоги у найжорстокішій і найзапекліші війні - Великій Вітчизняній.
Книжкова виставка у читальному залі районної бібліотеки
Попільнянщина - невеличкий клаптик території колишнього Радянського Союзу, але з цієї землі пішли боронити Батьківщину близько 10 тисяч воїнів. І майже половина з них, 4 тисячі 360 чоловік, не повернулися з поля бою, загинули смертю хоробрих. Їх могили повсюди. Де заставала смерть, там і було останнє пристанище наших співвітчизників. У роки війни з нашого району було насильно вивезено до Німеччини 8 тисяч 681 людину. І, на превеликий жаль, третина з них так і не повернулася з лещат фашистської Німеччини.З кожним роком меншає і меншає очевидців тієї трагічної доби. Але память жива. І ратні подвиги батьків, дідів, прадідів житимуть у серцях дітей, внуків, правнуків...
У читальному залі районної бібліотеки пройшла літературно-музична година "Нарешті знищена війна, весняним громом Перемоги", де прозвучали широко популярні в роки війни пісні. Різні долі були в пісень, але вони служили одній загальній справі,- підняти бойовий дух, підняти народ на ворога і перемогти його.












1 комментарий:

  1. Дійсно, пісні піднімали бойовий дух бійців, вселяли віру в Перемогу. Цікава у вас відбулася літературно-музична година і гарні виставки.

    ОтветитьУдалить

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!